Ophavsret

Det med småt

Familieiværksætterne er det varemærke, der bruges til at markedsføre konceptet, som tager udgangspunkt i "Leksand-modellen", og som i 2011 - 2013 er udviklet og testet til en dansk model i samarbejde med Holstebro Kommune, Region Midt og Handelsstandsforeningen i Holstebro.

Materialer, koncepter og varemærker tilhører Fonden for Socialt Ansvar (FSA) og er ophavsretligt og varemærkeretligt beskyttet. FSA har, som et af sine formål at udbrede de koncepter, den udvikler, hvorfor materialer stilles til rådighed på meget fleksible vilkår (Open source).

  • Bruges materialer eller koncepter under FSAs varemærke Familieiværksætterne skal der indhentes skriftlig aftale om vilkår med FSA .
  • Grafik, billeder og videoer er ophavsretligt beskyttet, hvorfor der skal indhentes særskilt tilladelse for brug af enkelte værker og billeder.

Den i Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel–DelPåSammeVilkår 2.5 Danmark Licens henvisning skal lyde "Materialet er baseret på www.familieiværksætterne.dk", og fremgå af alt materiale. Hvor muligt skal linket være aktivt og ikke kun tekst.

Hvad betyder det?

Grundlæggende betyder copyrighten, at man, hvis man ønsker at bruger Familieiværksætter varemærket og konceptet, som materialet beskriver, skal underskrive en hensigtserklæring, hvor man accepterer at indgå i et netværk af kommuner, som med Fonden for Socialt Ansvar som koordinator, fastholder målsætningerne for konceptet, men samtidig tillader en vis grad af lokal tilpasning af konceptet, som dog skal godkendes af FSA.

Ønsker man en større frihed til at modificere koncepter, som ligger udenfor, hvad der er testet under Familieiværksætternes navn, må man ikke benytte materialer, hvor Familieiværksætternes varemærke fremgår. Samtidig skal materiale, som er produceret på baggrund af Familieiværksætter (eller Familie med Hjerte)-varemærket, videreføre den copyright, som er pålagt Familieiværksætter-materialet (Creative Commons Navngivelse-DelPåSammeVilkår 2.5 Danmark Licens). Man må altså ikke kopibeskytte det nye materiale anderledes end det materiale, der tages udgangspunkt i. Der skal i alt materialet tydeligt henvise til www.familieiværksætterne.dk (Hvor muligt skal dette være et hyperlink)

Alternative implementeringer af Familieiværksætter-konceptet kan vi af gode grunde ikke vide, om har den samme ønskede effekt, men svenske erfaringer tilsiger, at de bedste løsninger bliver opnået ved at holde sig tæt til originalmodellen. Godkendte afvigelser fra originalmodellen skal stilles til rådighed for andre interesserede i FSA's ånd.

Creative Commons licens

Dette værk er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel–DelPåSammeVilkår 2.5 Danmark Licens